Bestil service på El-udstyr

Først et par gode råd til selvhjælp

Udstyret vil ikke tænde eller varme
HAR DU TJEKKET UDSTYRETS TERMOSIKRING?

Hvis termosikringen er gået vil du opleve enten 1: Udstyret er helt dødt eller 2: udsyret fungerer tilsyneladende, men eks. vil en ovn ikke varme.

Termosikringen er en lille sikkerhedsanordning, som sikrer at udstyret ikke bliver overophedet. Typisk sidder termosikringen placeret hvor ledningen går ind i udstyret. Den vil ofte være beskyttet af en lille plastic-hætte, som skal skrues af.

Ovne og røremaskiner har sikkerhedsafbrydere, som slår udstyret fra når lågen åbnes eller når gitteret til røreskålen løftes. Kontroller at udstyret siget en svag ”klik-lyd” når lågen eller gitteret åbnes. Hvis ikke den gør det, så registrerer ovnen eks. ikke at lågen er åben – og så kan den ikke starte. Ofte er der blot tale om noget der sidder i klemme, men kontakten kan også være defekt.

50 % AF ALLE PROBLEMER LØSES I SIKRINGSSKABET – IKKE PÅ SELVE UDSTYRET:

Er sikringen gået?

Særligt ved 400v udstyr, som kører på 3 faser (sikringer) kan dette være svært at se. Der kan nemlig være lys i udstyret, selvom en af de 3 sikringer er gået. Dvs. du eks. stadig vil kunne sætte en ovn i gang, men den vil ikke kunne varme eller kun svagt. •

Ved 230v udstyr (alm. Stikkontakt) vil dette betyde at der ikke er lys i udstyret

SLÅR UDSTYRET SIKRINGEN ELLER HFI-ANLÆGGET? OBS, SÆRLIG INFO VEDR SIKRINGSSKABET:

Der findes 2 forskellige måder strømmen kan være koblet fra i sikringsskabet: 1, HFI-relæet eller 2, Sikringen.

HFI-RELÆET:

Hvis dit udstyr slår HFI-relæet, så betyder det at der er en overgang (fejlspænding). Dette kan foresages eks. hvis der er kommet vand i en kontakt eller vand i noget udstyr. Det kan også være fordi det eks. er overgang i et varmelegme eller lignende.

SIKRINGEN:

Hvis din sikring springer, så skyldes det i langt de fleste tilfælde at der er et overforbrug af strøm på gruppen (for mange enheder på samme strømgruppe). Bemærk at udstyr på kraftstrøm (400v) godt kan lyse og delvist fungere selv hvis der er gået en sikring. Sådan udstyr kører nemlig på 3 faser (sikringer). Det vil i praksis betyde at eks. en ovn kan fungere, men hvis en sikring er gået vil eks. nogle af varmelegemerne ikke køre. Så vil ovnen kunne varme – bare ikke med samme styrke, som normalt.

Hjælper vores gode råd dig ikke, så tilmeld en servicesag nedenfor