Kokkekniv, vores mest populære er fra Mercer. Mest værdi for pengene

Vi har i dag leget lidt med kokkeknive fra Mercer.

Det første du bemærker når du tager en Mercer kokkekniv, urtekniv eller utility kniv i hånden er håndtaget. Kniven ligger perfekt i hånden. Der er også derfor størstedelen af kunderne der kommer i vores showroom ender med at købe en Mercer kniv de måske aldrig har hørt om.

Mercer kokkeknive er kæmpestore i USA og det er ikke uden grund. Knivene er meget skarpe, så skarpe at det endda gik galt for undertegnede da knivene skulle testes. Du kan læse mere om de 2 Mercer serier her og hvilken type stål de benytter.

Mercer Genesis, vores BEDSTE KOKKEKNIV til prisen

Mercer Genesis serien er en top-of-the-line serie af knive til professionelle kokke. Knivene er præcisions støbt af Tysk stål, med et højt indhold af carbon, for at give optimal holdbarhed, balance og komfort. Håndtaget er det pantenterede “Ergonomic Santoprene®” der tilbyder overlegen komfort og et non-slip greb der holder, selv med både fingre. En kniv-serie til dig der forlanger det bedste i dit køkken.

Mercer Millennia, den prisbillige, men gode kniv

Mercer MILLENNIA-serien er Mercer prisbillige kvalitets- serie – uden af gå på kompromis med stålet. Knivene i MILLENNIA er støbt af ét stykke rustfrit japansk stål.

Mercer mærket.

Mercer er en højt respekteret Amerikansk knivproducent. Mercer synonym med top-professionel  kvalitet – og levere blandt andet knive til 90% af U.S.A’s kokke akademier. Mercer har leveret knive til det Amerikanske marked  i mere end 30 år.

Typer af knive: 

Santoku-kniv, når der skal snittes med præcision
En santoku-kniv er perfekt, når der skal hakkes og snittes grøntsager – og derfor kender mange den ved navnet grøntsagskniv. Den er utrolig skarp med det fine, smalle blad og derfor egner den sig til stort set alle opgaver i køkkenet, hvor du har brug for at skære papirtynde skiver eller bittesmå tern. Japanerne anser deres santokukniv som en allroundkniv, ligesom vi europærer ivrigt bruger vores kokkeknive til mange forskellige udskæringer.

Kokkekniv 

Med sin skarphed, vil kokkekniven være din foretrukne køkkenkniv til effektiv snitning, udskæring, og hakning. Find den bedste kokkekniv på markedet hos Knivblokken.

Urtekniv 

Urtekniven er en uundværlig kniv i ethvert køkken. Det lille korte blad, gør det nemt, at komme helt tæt på emnet man skærer.

Utilityknive: 

Knivbranchen har svært ved at definere knive som er for store til, at være en urtekniv, men for lille til at være en kokkekniv. Utilityknive eller universalknive kan derfor have meget forskellige størrelser og former. Mange af knivene er samtidigt designet til ét enklet formål. Dette gælder “Tomatknive og “Osteknive” med flere. Når det så er sagt, er en klassisk utilitykniv mellem 12 og 18 cm utrolig populær. Ligegyldigt hvilken serie der vælges ud, er utilitykniven altid den mest populære.

Filetkniv

Den fleksible køkkenkniv egner sig rigtig godt til filetering af fisk. Her er det muligt, at komme tæt ind til benene, uden at skære gennem dem. Alle fleksible knive har et meget tyndt blad, dette gør også knivene gode til udskæring af grøntsager, da kniven nemmere går gennem emnet.

Kinesisk kokkekniv

Den klassiske kinesiske kokkekniv specielle form er kokkeknivens varermærker. Den kinesiske kokkekniv har flere egenskaber, men bruges oftest til at hakke og snitte grøntsager. Kina knivens specille udformning og rette blad gør den ideel til at choppe større mængder grøntsager. Bemærk dog at en kokkeknive med kinesisk form ikke må bruges som kødøkse. Den kinesiske kokkeknivs form er kendt af mange, fra film og tegnefilm, hvor den er næsten altid bruges, når en slagter skal portræteres – men det er faktisk en grøntsagskniv, og bruges i det kinesiske køkken, som den primære grøntsagskniv. Heraf navnet “Kinesisk Kokkekniv”. Kniven er mere sjændent set i Danske køkkener, da den stadig af mange betragtes som et special-værktøj, men står du og overvejer at købe en god græntsagskniv, bør en kinesisk kokkekniv uden være med i dine overvejelser.