Køkkenrengøring i virksomheden

Vi ved alle, hvor vigtigt det er med et rent køkken derhjemme. Men det kan være endnu vigtigere med et rent køkken på arbejdspladsen, da bakterier nemt kan sprede sig med så mange mennesker samlet på ét sted. Ikke nok med at det er mere lækkert at forberede og spise sin frokost i et rent og pænt køkken, så undgår man også lede baciller, hvis man holder fælleskøkkenet rent.

Vi har lavet en overskuelig guide til at få bugt med de største syndere så som mikrobølgeovnen, køleskabet og elkedlen. Klik hér for en dybdegående guide til at afkalke elkedel. 

Sådan kommer du i gang – listen:

Det kan til tider virke uoverskueligt at komme i gang med køkkenrengøringen, så derfor har vi lavet en lille liste til at hjælpe dig i gang. Hæng den op i køkkenet, så alle kan se hvilke opgaver, der skal løses – den kan evt. lamineres og bruges hele året.

Langt de fleste opgaver kan klares med varmt vand og opvaskemiddel, men man kan også bruge en rengørings og desinfektions spray for ekstra power.

Husk altid at tage stikket ud af apparater, som bruger strøm, før du rengør dem!

 

OpgaveSådan gør duInitialer og dato
KøleskabTømmes og vaskes ned ind- og udvendigt. Tag hylderne ud og vask separat – husk også dørhylderne i køleskabslågen. Husk dørhåndtaget.
FryserBør afrimes et par gange om året. Vask håndtag og skuffehåndtag af jævnligt.
Komfur + OvnVaskes af (brug evt. ovnens egen rensefunktion. Hvis kogepladen kræver en bestemt sæbe, brug da forhandlerens anbefalede produkt). Riste og bradepander vaskes af.
MikrobølgeovnKnapperne tørres af med en hårdt opvredet sæbeklud. Den indvendige glasplade vaskes op. Resten af ovnen tørres over ind- og udvendigt. Husk lågen!
Køkkenvask + vandhaneVaskes ned med varmt vand og sæbe. Husk evt. opvaskebakke. Vær omhyggelig ved vandhanens håndtag.
OpvaskemaskineVaskes ned udvendigt (håndtag og knapper samt pakningen). Varmeelementet afkalkes efter producentens instruktioner og behov.
Køkkenskabe + hylder + skufferHåndtag, hylder og skuffer vaskes af.
Elkedel + kaffemaskineAfkalkes og vaskes derefter af udvendigt. Afkalkning forlænger apparaternes levetid og sparer på strømmen.
Vinduer + vinduskarmeVaskes ned og pudses – især håndtag.
Dørhåndtag + stikkontakterBrug en hårdt opvredet klud til at tørre stikkontaktens tænd og sluk-knap af. Vask dørhåndtag og området lige omkring på døren af.
Borde + stoleTørres af med klud – vær opmærksom på stoleryggene hvor der kan sidde mange fingeraftryk
GulvStøvsuges og vaskes

 

Alle former for håndtag er kriminelle når det kommer til bakterier. Derfor er det vigtigt med en god hånd- og køkkenhygiejne, hvis man vil undgå at hele mandskabet lægger sig syg.

Og så er det dejlige ved et rent køkken jo, at det pludseligt er lækkert og overskueligt at lave mad, når det hele ikke ligger og flyder, plus der er mindre chance for en uheldig omgang maveonde, hvis køkkenet er i tiptop stand.

Husk også at køkkenapparaterne holder længere, hvis man vedligeholder dem. Så at afkalke elkedel og kaffemaskine jævnligt er sund fornuft og godt for firmaets tegnebog i sidste ende.